Makó Híradó
Weszely Tamás nem titkolja, hogy majd két évtizede érdekli a politika, a makóiak pedig tudják, hogy polgármester-jelöltként is megmérette magát. A január óta működő Makói Járási Hivatal vezetője munkaidő után és a hét végeken abszolút civil dolgokkal foglalkozik. Feleségével, az iskolai élelmezésvezetőként dolgozó Henriettel és három gyermekükkel Reginával (13), Bencével (11) és Marcsikával (5), rendszeresen járják Makó és a távolabbi vidékeket, keresik fel az ottani érdekességeket.

Henrietta a két kislánnyal.

– Van, hogy több napra is elmegyünk, akadt már olyan hétvégén is, melyet a szarvasi arborétumban töltöttünk. Ha itthon maradunk, nagy kedvvel sütünk-főzünk délelőttönként, délután pedig vagy elmegyünk a Hagymatikumba, vagy moziba Szegedre, esetleg a Szegedi Vadasparkba, de bejártuk már Makó környékét. hogy megtekintsük az itt látható nevezetességeket – vázolta a családi programok egy részét Weszely Tamás. Egyébként a makói sportbarátok nagy focidrukkerként is ismerik, szinte nincs olyan hazai meccs, melyen ne ülne ott a lelátón. Mégpedig nem is akármelyik részén, hiszen MFC úgynevezett “B. közép”, azaz kemény magjának tagja, egyik szurkolója volt.
– Mindig szerettem volna elmenni a mérkőzésekre, de nem volt kivel, aztán, néhány évvel ezelőtt jöttem rá, hogy egyik ismerősöm, Ferenczi Gábor is nagy drukker, vele mentem el az első meccsemre. Amikor a csapat még az NB II-ben játszott, volt olyan is, hogy a mezőkövesdi és a budapesti, sőt váci összecsapásaikra is elmentünk. Ekkor lett bronzérmes a csapat, s az utolsó fordulót itt játszották.
Tamás manapság már inkább csak a hazai mérkőzésekre jár ki.

A hétvégeket együtt tölti az egész család. (Fotó: Makó Híradó)

És nem csak a focit imádja, de aktívan is sportol, hétfőn-szerdán és pénteken gyerekeivel együtt karatézni járnak. Szeret olvasni és a történelem is érdekli. A kettő ötvözeteként legutóbb Móricz Zsigmond Erdély trilógiáját olvasta.
– A hétvégeken szeretünk idehaza közösen sütni-főzni – mondta Tamás és felesége, akik ottjártunkkor éppen saslikot sütöttek házuk udvarán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest