Hírek

Maros-parti majális: a kisgyerekeseknek jó buli


Bojtor Boglárka- Makó
A kisgyermekeknél ünnepi fogás a vattacukor, és a lufi is elmaradhatatlan kellék a majálishoz. A nagyobbak már inkább egy ital mellett élvezik egymás társaságát. Sokan jöttek le ebédelni, hiszen a munka ünnepéhez nem dukál az egész délelőttös főzőcskézés. A kora délutáni órákban nem volt jellemző a tömeg, a nagyobb baráti társaságok estefelé néznek le a partra.

A kisgyerekeknek mindig nagy élmény a lufi.

– Nagyon családias, kellemes hangulatú a makói rendezvény. Nem is drága, valóban nosztalgikus- mondta Dr. Klem Ervin és felesége Klára, akiknek ez az első majálisa a Maros-partján, a Dunántúlról, Mórról érkeztek. Ők csak a halételeket hiányolták, a fellépőket nem.  Elmondásuk szerint a sztárvendégek inkább a fiatalabb korosztályt vonzották volna.

Egy kis retró érzés: Ufóval és élen járó század zászlóval.

Gyenes Gáborné elárulta, hogy csak a gyermekei miatt jönnek el a majálisra. Ők nagyon élvezik az egész napos hintázást, ami igencsak megviseli a család pénztárcáját.  Őt is megkérdeztük, mi a véleménye a fellépők hiányáról.  Szerinte rontja a rendezvény látogatottságát, főleg az esti órákban, ugyanis a makóiak szeretnek mulatni.

A pónilovaglás már tavaly is nagy sikert aratott.

– Mi nem rég költöztünk Makóra, kislányommal először vagyunk itt, így nincs összehasonlítási alapom. Azért örültünk volna egy-két műsorszámnak, akár a helyi iskolásoktól, táncosoktól.  Az árakat teljesen elfogadhatónak tartom, gyerekekkel is megéri kijönni – mondta Páll Mária. Jövőre is biztosan itt leszünk- tette hozzá kislánya, aki ma a sok ajándék mellett egy arcfestést is kapott.

Kora délutáni életkép.

Sok makói inkább egy-egy órára látogat el a majálisra, többen kerti partikon vesznek részt. A kirakodóvásárra valóban a kisgyermekes családok sokasága jön el.  Néhányan inkább csak pihenésre használják ki ezt az ajándék napot, hiszen holnap ismét dolgozni kell.

További képeink:

A szerző felvételei.