„Bár a hazai egészségügyi ellátás erősen Budapest központú, a K&H gyógyvarázs egyik fontos alapelve, hogy országos kiterjedésű legyen, és az ország minden területén támogassa a gyermekeket ellátó egészségügyi intézményeket. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy az elmúlt 9 évben a K&H gyógyvarázs 451 millió forint támogatási összegéből 303 milliót vidéki intézmények kaptak, ami átlagosan 15,9 millió forintot jelent megyénként” – mondta Szabó Sándor, K&H private banking igazgatóság vezetője.

A K&H immár tízedik éve működteti a K&H gyógyvarázs programot, amelyet az elmúlt évek során folyamatosan bővített; az országos pályázat mellett egyre több forrásból igyekezett támogatást gyűjteni és felajánlásokat tenni, hogy minél több intézményt juttasson műszerbeszerzési lehetőséghez, így azok pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket.

E törekvés jegyében a K&H private banking igazgatósága immár negyedszerre csatlakozott a K&H gyógyvarázs programhoz, és ügyfelei döntése alapján közel félmillió forintos támogatását a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói kórházának ítélte.

A K&H gyógyvarázs az elmúlt 9 évben 245 intézmény munkáját támogatta különböző műszerekkel és berendezésekkel, több mint 451 millió forint értékben. A Csongrád megyei gyermek-egészségügyi intézmények a teljes támogatási összegből 19 millió forintot kaptak, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói kórháza pedig a 14. intézmény a megyében, amely a K&H gyógyvarázs program keretében támogatásban részesül.

„A jelenlegi, gazdasági válság sújtotta időkben, amikor az egészségügyi intézmények többnyire csak a megszorító intézkedések következményeit érzik, igazán szívmelengető érzés, hogy a K&H és ügyfelei gondolnak arra, hogy adományaikkal segítsék a kórházak működését. A pályázati összegből vásárolt eszközök jelentős minőségi javulást hoznak a kórház kis betegeinek gyógyításában, mivel korszerűbbek és a gyermekek ellátásához jobban használhatóak, mint a meglévő, elavult eszközeink. A gyermekszemészeti ellátás eddig is magas szintű szakmai munkáját ezekkel az eszközökkel még hatékonyabban tudjuk biztosítani. Köszönjük, hogy intézményünket választották a pályázók közül!” – mondta dr. Kovács László, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói kórházának orvosigazgatója.

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest