Makó Híradó
Az utóbbi években félmilliárd forintot fordított a makói Maros-part rendbetételére, felújítására, sőt fejlesztésére a helyi önkormányzat. Várhatóan május 4-én avatják fel az országban egyedülálló látványt jelentő lombkorona sétányt, felújítják a régi úttörőtábort, épült már szilárd burkolatú parkoló, s készen állnak a tervek az üdülőterület főútjának és környezetének felújítására is. A legutóbbi testületi ülésen a képviselők egyhangú határozattal engedélyezték, hogy a város lebontassa a két önkormányzati tulajdonban lévő romos épületét, ezek közt van a parti pottyantós is. Az illemhely felújítása, helyreállítása, továbbá üzemeltetése igen magas költséggel jár
na, mivel az ingatlan a  szennyvízhálózatba nincs bekötve. A Maros-parti fejlesztések alkalmával a strandterületén a meglévő szennyvízhálózatba bekötött új vizes blokkot (és WC-t) építenek majd. A másik bontásra ítélt városi ingatlan pedig az használaton kívüli fészer.  Az épület környezetbe nem illő kinézete, funkciótlansága és műszaki állapota amúgy is megköveteli lebontását.
 Ezzel is példát akar mutatni a város két másik,  a part színvonalához képest méltatlan állapotban álló, de magántulajdonban lévő ingatlan gazdáinak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest