Hírek

Hatvanezren szedték a szemetet az utak mentén


A legtöbb aktivistát ezúttal Pest, Komárom-Esztergom és Vas megyék adták. A közútkezelő társaság nemcsak az összegyűjtött hulladék elszállításáról gondoskodott, hanem a hulladékgyűjtéshez szükséges láthatósági mellényt, védőkesztyűt és a szemeteszsákot is biztosította a csatlakozók számára.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az üzemeltetésébe tartozó 30 ezer kilométeres közúthálózaton évente mintegy 100 ezer köbméter szemetet – egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiséget – gyűjt össze saját erejéből, ám a szeméthegyek a társaság minden igyekezete ellenére újratermelődnek. Ebben a küzdelemben is szeretne a cég szemléletváltozást elérni és minél több partnerre lelni.

Az eddigi szemétgyűjtési akciók sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ideivel együtt kilenc alkalommal összesen mintegy 390 ezer önkéntes több mint 60 ezer köbméternyi szemetet gyűjtött össze országszerte.

A társaság szemétszedési akciója az ország egyik legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi eseményévé nőtte ki magát az elmúlt évek során. A Magyar Közút az akciók megszervezésével a mostani és a következő generációnak szeretne példát mutatni, hogy a közlekedők jobban megóvják az utak környezetét. A társaság abban bízik, hogy aki már egyszer aktívan részt vett a szeméthegyek felszámolásában, később már nem dobja el az utak mentén a szemetet, így hosszú távon egy tisztább úthálózatot kezelhet majd a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

KH