Hírek

15 percen belül elfogták a kábítószeres késes rablót


K. Lajos Zoltán először a szegedi Budapesti körúton lévő üzletbe ment be, ahol kezében egy késsel cigarettát követelt, majd a dohánytartó doboz plexijét feszegette. Mivel kinyitni nem tudta, néhány rágógumival elmenekült. Nem sokkal később egy Retek utcai élelmiszerboltba tért be, ahol egy doboz cigarettát lopott el. Az ott dolgozó ezt észlelte, megpróbálta visszatartani a 22 éves fiatalembert, aki elővette a nála lévő kést és azzal hadonászott az alkalmazott felé. Végül a nő mobiltelefonjával elhagyta az üzletet.
A helyszínre érkező rendőrök a személyleírás alapján keresni kezdték a támadót. Amikor az meglátta a közeledő egyenruhásokat, futásnak eredt. A sorozatos felszólítás ellenére sem állt meg, így a rendőröknek szó szerint el kellett fogniuk. K. Lajos Zoltán még ekkor is ellenállt, nem akarta alávetni magát a rendőri intézkedésnek. Mint az elsődleges orvosi vélemény alapján kiderült azért, mert kábítószer hatása alatt állt.
A Szegedi Rendőrkapitányság a támadót felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. Az ön- és közveszélyes magatartása miatt a rendőrök jelenleg kórházban őrzik.
MH-CSMRFK