Makó

Az egyik legjobb dolog ami létezik Makón


Bojtor Boglárka – Makó
– Az év első buliját már a héten megtartjuk. Ebédre bográcsban főzünk birkapörköltet. Esténként pedig általában szalonnát sütünk, dartsozunk, beszélgetünk egy ital mellett – mondta Molnár Zoltán, aki télen is minden héten lejön megnézni, hogy minden rendben van-e. Nagyon szeretem a Maros-partot, szerintem ilyenkor, április végén a legszebb. Hobbim a horgászat, ezért rendkívül örülök a jó időnek. Már a csónakomat is leraktam a vízre – tette hozzá. Zoltán és családja a legnagyobb kánikulában szeret itt lenni, hiszen akár 4-5 fokkal is hűvösebb lehet a vízparton. Így az alvás is pihentetőbb.

Vidám csapat főzi a bográcsost.

Szomszédja, Szabó Gábor is sűrűn jár ide. Sok összejövetelt rendeznek barátaival a hétvégi házaknál. A héten még rendbe hozták a házikót, de a munka ünnepére nagy bulit terveznek. Véleménye szerint Makón egy ilyen Maros-parti nyaraló a legjobb dolog, amit az ember birtokolhat.
Most vonul le az árhullám a folyón, s hagyta ott a száradástól szétrepedezett partot a víz. Az üdülőterület feléledt, a tulajdonosok most teszik rendbe házikóikat, takarítanak, szépítenek rajtuk és a környezetükön.

Hagymapucolás az üdülőben. Vajon mihez készítik?

Nemsokára üzemel majd a Kalandpark és a Lombkorona sétány is, ami remélhetőleg beindítja az életet a vízparton. Egyre többen merészkednek ki akár napozni vagy fürdeni egy kicsit. Aki május elsején ellátogat erre, látni fogja, hogy szinte minden háznál rotyog majd a pörkölt és buliznak, kikapcsolódnak a szorgalmas makóiak.

További kedvcsináló képeink: