Makó

Hokibravúr: Legyőztük Kazahsztánt


A találkozó első tíz percében fiaink inkább a védekezésre koncentráltak, ami fel is emésztette erejüket, így ellentámadásokba csak ritkán tudtunk átmenni. A védelem viszont Szuper Levente és egy alkalommal a kapuvas segítségével állta a sarat. A folytatásban mindkét csapat emberelőnybe került (mi egyszer kettősbe is), de a hálók továbbra sem zördültek. A harmad végi gól nélküli döntetlen nagyjából jól mutatta, hogy mi történik a jégen.

A második játékrészben a kazahok megmaradt emberelőnyünek köszönhetően azonnal nekirontottak a magyar csapatnak, Szuper ajtó-ablak helyzetet, közeli, valamint távoli lövést egyaránt hatástalanított, de a blokkokat is kellő mennyiségben kapta a védelemtől. Ezt követően ismét mi kerültünk emberfórba, de nemhogy komolyabb veszélyt nem tudtunk kialakítani, hanem még meg is köszönhettük a kazahoknak, hogy egy három az egy elleni helyzetet elszórakoztak.

Ekkor jártunk a mérkőzés felénél és a kazahok erőfölénye eltűnt. Elkezdtünk mi is támadni, építkezni, majd egy négy a négy elleni szituáció után Mihály távoli lövésével megszereztük a vezetést! Az ellenfél azonban még a harmad vége előtt emberelőnyből egyenlíteni tudott.

A védekezésünk a záró harmad elején is nagyszerűen működött, a kazah csapatnak egész este folyamán nem feküdt a hátsó alakzatunk játéka. Hiába voltak mezőnyfölényben, gólveszélyt az idő múlásával egyre kevésbé jelentettek. A 47. percben aztán emberelőnybe kerültük és nem tétováztunk sokat, 33 mp kellett a gólhoz! Tokaji távoli lövése valahogy bejutott a fehér mezesek kapujába (a találatot végül Nagy Gergő nevére írták). A kazahok nekünk estek, de leginkább a görcsösség jellemezte a játékukat és igazán komoly egyenlítési lehetőségük már nem akadt a hátralevő időben, ezzel a magyar válogatott hatalmas bravúrt végrehajtva legyőzte a torna fő esélyesét!

Divízió 1/A világbajnokság, 3. forduló:
Magyarország-Kazahsztán 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
G.: Mihály, Nagy G., ill. Sztarcsenko

További eredmények:
Dél-Korea-Japán 5-6
Olaszország-Nagy-Britannia 5-1

Tabella:

-vébé-