Makó

Spongyabob, Miki egér és a Macskanő a SZIGNUM Bábel(i) napján


Korom András – Makó
Abszolút az Amerikai Egyesült Államokhoz kapcsolódott a makói SZIGNUM mai VI. Bábel napja. A százhúsznál is több diák, akik többek közt a makói József Attila Gimnáziumból, az Almási és a Bartók iskolákból, a vendéglátó SZIGNUM-ból, a valamint a szegedi Karolina Gimnáziumból, illetve a kiszombori Dózsa György iskolából érkeztek, csapatokban töltöttek ki Amerika földrajzával, történelmével érdekességeivel kapcsolatos kérdéseket.
Sőt a felhangzó zenék címére és előadóikra is tippelniük kellett. Nacsa Krisztina a színpadon énekelt mai amerikai slágert, majd a nap egyik fénypontjaként az erre az alkalomra készített jelmezekben vonultak fel az arra vállalkozó gyerekek.
Így lépett a színpadra Miki egér, Spongyabob, több Minnie egér, Sherk, Charlie Chaplin, a Macskanő, kezében egy igazi karikás ostorral, az indián hercegnő, Flinston Frédi, a két kőkorszaki szaki egyike és a többiek.

Spongyabob és Shrek is megjelentek.

Martin Benson lektor irányításával már a Szent István téren kezdődtek igazi amerikai csoportos vetélkedők. A zsákban futás idehaza is ismerős lehetett, hiszen annó, még az úttörőtáborokban is divat volt ilyet rendezni. Ám a párok madzaggal összekötött lábbal való versenyfutása idehaza már csak a tinifilmekből lehet ismerős, ahogy az a verseny is, hogy ki tud minél több almát kihalászni a szájával egy lavórnyi vízből. A legügyesebbek itt nem csak egyszerű arcmosásban részesültek.
A Bábeli nappal egyébként a résztvevők a jövő szerdai amerikai napra hangolódtak, az elfogyasztott popcornnal, azaz pattogatott kukoricával, a mogyoróvajas kenyérrel és a kóstolóba kapott áfonyateával.

Egy kis zsákban futás:

Képek a Bábel napról:

A szerző felvételei.