Hírek

Fájó vereség Dél-Koreától a hoki vb-n


A mérkőzés álomszerűen kezdődött a magyar válogatott számára, Sikorcin a harmadik, Bartalis a negyedik percben volt eredményes, így azonnal kétgólos előnyre tettünk szert. Szűk tíz perccel később Hári hatalmas bombagóljával már három volt az előny és az ázsiai csapat sem fizikalilag, sem technikailag nem tudta felvenni a versenyt a házigazdákkal. Ekkor nem sokan gondolták volna, hogy egyáltalán ebből egy szoros meccs lehet.

A második harmadban kicsit visszább vettek a tempóból Ladányiék és ezt gyorsan meg is bosszulták a koreiaiak, amikor a 26. percben szépítettek. A kapott gólra azonnal sikerült válaszolni, Vas János állította vissza a háromgólos különbséget. A hátralevő időben a magyar válogatott tartotta mezőnyfölényét, de az első húsz percben látott precíz játék már eltűnt, sokkal inkább az idő húzását és a közönség kiszolgálását tekintették elsőszámú feladatnak a pirosmezesek.

A záró játékrész első percében betaláltak a koreiak, épp itt volt az ideje, hogy összeszedjük magunkat, de a belelkesült ellenféllel szemben ekkor már akadozott a támadójáték, a lövőhelyzetektől Nagy Gergő kapufájáig nagyon messze voltunk. A továbbra is alvó magyar csapat egyre nagyobb gondba került, amikor szűk negyedórával a vége előtt újabb gólt szereztek a távol-keletiek, majd pár perccel később jött az igazi hidegzuhany, ugyanis a mérkőzés folyamán kétszer is háromgólos hátrányban levő Dél-Korea kiegyenlített! A hátralevő időben nem született újabb gól, így jöhetett a hosszabbítás.

A négy a négy elleni ötperces túlóra sok izgalmat nem tartogatott, mindkét társaságon érezhető volt a fáradtság, így a döntés a büntetőkre maradt, ahol Rajnainak csak egyet sikerült védenie, a mezőnyjátékosok közül pedig csak Ladányi talált be, így hihetetlenül fájó és meglepő vereséget szenvedtünk már a torna második napján.

DIVÍZIÓ 1/A-S VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Magyarország-Dél-Korea 4-5 – szétlövéssel (3-0, 1-1, 0-3, 0-0, 1-2)
Gólszerzők: Sikorcin, Bartalis, Vas J. ill. Kvon, Kim Ki, Kim Von, Sin

További eredmények:
Kazahsztán-Nagy-Britannia 5-0
Olaszország-Japán 4-1

-vébé-