Hírek

Pitvarosi hajcihő: senki sem akart Radó ellen indulni


 

Korom András – Pitvaros
– Polgármester úr, mit szól a kialakult helyzethez. Egyedül csak Ön indul a polgármesteri posztért a május 12-i választásokon. Az előző testületből is csak az eddig is Önt támogató alpolgármester neve szerepel majd azon a szavazólapokon, melyen a leendő testület tagjait jelölhetik be a szavazók…
– Nagyon meglepődtem azon, hogy egyedül csak én jelöltettem magam a polgármesteri posztra, ugyanis a testület februári feloszlatását kezdeményező képviselők “hangadója” többször is kifejtette véleményét testületi ülésen illetve az utca közepén is, miszerint majd új rend, új bicikli következik azaz majd ők megmutatják, hogy lesz ellenjelöltem. Tudom, hogy kiket kerestek meg, s próbáltak meggyőzni, hogy induljanak ellenem, de senki sem vállalta ezt a küzdelmet. Megleptek ezzel. A képviselői jelöléseknél is számítottam arra, hogy az ellentáborom próbálja majd  mozgósítani magát, de a hét nyilvántartásba vett jelölt közül, úgy tűnik, senki sem tartozik oda, ahonnét engem támadnak.

– Mindenki függetlenként regisztrálta magát. Tényleg azok?
– Széles politikai platformról érkeztek, a Jobbiktól, a Fidesztől, a balos gondolkodásúaktól kezdve mindenféle érzelmi és politikai beállítottságú ember  jelöltette magát, bár mindenki tényleg függetlenként  indult, mert nem kapták meg a párt támogatásokat. Ugyanis több párt is jelezte, hogy nagyon sok kopogtatócédulát vártak el a jelöltektől, hogy mögéjük álljanak. Úgy gondolom, hogy nem mertek belenyúlni a darázsfészekbe, hiszen kívülről mindenkinek egy kicsit visszásnak tűnik a pitvarosi politika. Pedig mi el- és jól vagyunk, dolgozunk, nem olyan rossz a helyzet, ahogy azt kívülről sokan látják. Úgy érzem rengeteg eredményt elértünk, még a jelenlegi testülettel is. Ők szavazatukkal, döntésükkel támogatták, hogy részt vegyünk megújuló energiákat megcélzó pályázatokon, vagy hogy kimagaslóan magas legyen a közfoglalkoztatási programunk. Május elején 4 pályázatot is befejezünk, s adunk át, s folyamatban van egy napelemes pályázatunk is, mely május végére fejeződik be.

Radó Tibor polgármester a kampányban az eddigi eredményeket fogja ismertetni. A szerző felvétele.

– Hogyan fogadták a pitvarosiak, hogy 2010 óta a most májusi lesz már a harmadik helyhatósági választás? Sőt egy éven belül már másodjára tartanak időközit?
– Akik nem folytak bele a helyi politikába, azok is meglepődtek az ajánlócéduláért bekopogó jelöltektől. Többen is mondták, hogy sajnálják, hogy nem gondolkoztak az induláson, úgy érzik, hogy a jelenlegi jelölteknél egy kicsit magasabb iskolai végzettségű képviselők kellenének a testületbe. Én úgy gondolom, hogy ezt nem utólag kellett volna kitalálni.

– Mekkora és milyen kampány folyik a faluban? Önnek nem nagyon van rá szüksége, hiszen ha csak egyetlen egy szavazatot kap, már akkor is nyert…
– Úgy érzem, nagyon nagy a támogatottságom. A kopogtatócédulákért sem nagyon járkáltam, helyette dolgoztam a hivatalban. Hozták azt maguktól az emberek, s győzködtek, hogy engem támogatnak. Mindenféle politikai gondolkodású ember eljött hozzám, függetlenül attól, hogy a tavalyi időközi választás idején a Fidesz jelöltje ellen nyertem, most engem támogatnak a kormánypártot támogató választók. Az alpolgármester úr legutóbb a Fidesz színeiben nyert, s most képviselő-jelöltként induló Makó Sándor is fideszes.

– Plakátragasztás, lakossági fórum volt már? Ezek a klasszikus kampányhoz tartoznak…
– Ilyen még nem, Facebook-on, illetve internetes fórumokon néha egy-két szóváltást történt eddig, de ezek inkább ellen kampányok voltak. Fórumot szeretnénk tartani, az a célom, hogy a pitvarosiak megismerjék a jelölteket. Én az eredményeket szeretném hangoztatni, mert sokan nem tudják, mennyi munka van mögöttük. A jelöltek pedig a saját friss elképzeléseiket kell, hogy megosszák a választókkal – mondta Radó Tibor.