Hírek

Wigan-Manchester City döntő lesz az FA Kupában


A vasárnapi, mindenki által várt mérkőzésen pedig a Premier League címvédő Manchester City találkozott e sorozat tavalyi győztesével, a Chelseavel.

A találkozó elején egyértelműen a City játszott jobban, a londoni kékek az első húsz percben egyáltalán nem jutottak a Hartot helyettesítő Pantilimon kapujának közelébe, ellenben Petr Cechnek bravúrokra volt szüksége, hogy ne kerüljön hátrányba csapata. A folytatásban elkezdett éledezni a Chelsea, Hazard lövése után Vincent Kompanynak a gólvonalról kellett mentenie. A szünet előtt azonban mégiscsak a City szerzett vezetést, Samir Nasrihoz szerencsével pattant vissza egy labda, ő pedig közelről Cech kapujába bombázott. A Chelsea örülhetett, hogy eggyel megúszta a félidőig, ugyanis a gól után James Milner és Kompany is az üres kapura hagyott ki ordító helyzeteket.

Ami késik nem múlik, mondhatták nyugodtan a manchesteri drukkerek, amikor a második játékrész második percében Barry beadását Agüero védhetetlenül fejelte Cech kapujába! A nehéz helyzetbe került Chelsea mindent egy lapra feltéve kezdett el támadni, teljesen kapuja elé szorították a Cityt és a félidő felénél össze is jött a szépítés, Demba Ba gyönyörű góljának köszönhetően. Ezt követően is támadásban maradtak a londoniak, de Pantilimon kétszer is óriási védést bemutatva akadályozta meg az egyenlítő gólt. Az utolsó negyed órában már nem igazán került helyzetbe a Chelsea, így a City megnyerte a mérkőzést és bejutott a döntőbe.

FA Kupa, elődöntők:
Millwall (II.osztályú)-Wigan 0-2
G.: Maloney 24., McManaman 78.

Manchester City-Chelsea 2-1
G.: Nasri 35., Agüerp 47., ill. Ba 66.

-vébé-