Makó

Börtönben várják a vádemelést a makói kerékpáros rablók


Négy nőt támadtak meg tavaly augusztusban Makón, két sértett nyakából a nyakláncot tépték ki, míg két esetben a táskát rabolták el. A makói nyomozók megállapították, hogy a bűncselekményekkel egy helyi fiatalkorú fiú gyanúsítható, akit három alkalommal társa is segített. Módszerük az volt, hogy kerékpárral a kiszemelt áldozatukhoz mentek, majd a hátul ülő fiatalkorú fiú letépte a nyakláncot, vagy kitépte a sértett kezéből a táskáját. Az egyik megtámadott nő olyan szerencsétlenül esett el, hogy nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek. Az előzetes letartóztatásba helyezett fiatalt és 27 éves makói társát a nyomozók további bűncselekményekkel, így kerékpárlopásokkal, betörésekkel, autófeltöréssel és más vagyoni elleni bűncselekményekkel is meggyanúsították.

Ugyancsak előzetes letartóztatásban várja a vádemelést egy másik fiatalkorú is, aki tavaly szeptemberben egy áruházba tört be, ahonnan egymillió forint értékben vitt el árut.  A makói nyomozók további lakás, presszó és óvoda betörésekkel is összefüggésbe hozták, amelyeket társaival együtt követett el.

Az összesen 22 bűncselekmény felgöngyölítése során végül hat embert hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök, hárman vannak előzetes letartóztatásban. A Makói Rendőrkapitányság a több száz oldalas nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészégnek.
MH-CSMRFK