Makó

Uzsorást fogtak a makói rendőrök


A háromtagú makói család 2008-ban kért kölcsön először D. Páltól 30 ezer forintot, majd egy évvel később újabb tízezer forintot. A 35 éves makói gyanúsított kihasználta a család rászorult helyzetét, elvette bankkártyájukat azzal, hogy a kölcsön összegét és annak kamatait saját kezűleg emeli le. A sértettek a saját jövedelmükhöz ezután nem fértek hozzá, az uzsorástól havonta 2500-5000 forint közötti összeget kaptak vissza.
A család rendkívül nehéz helyzetbe került, alapvető létszükségleteikre sem jutott pénz, gyakorlatilag éheztek. A közüzemi szolgáltatásokért fizetni nem tudtak, így az áramot és a vizet is kikapcsolták náluk. D. Pál az évek során összesen 3,6 millió forinttal károsította meg a családot.
A feljelentést követően a Makói Rendőrkapitányság uzsorabűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt állította elő D. Pált tegnap, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A makói nyomozók megtalálták a család bankkártyáit is, amit a rendőrök hamarosan vissza is adnak a sértetteknek.

CSMRFK