Hírek

Újra makói diákok a TV2 műsorában


Bojtor Boglárka – Makó
– A jelentkezéshez az iskola adatain kívül nem sok mindenre volt szükség. A tévések különösen odafigyelnek arra, hogy az ország minden területéről kerüljenek be csapatok a műsorba – mondta Subáné Baranyi Bettina, igazgatóhelyettes. – Annak ellenére, hogy az őszi Nagy Vagy!-on is jelen voltunk, most is beválogattak minket.
A kis csapat múlt szombaton Kecskemétre utazott, ahol jobb eredményt el sem érhettek volna a középdöntő első körében. Itt legyőztek öt csapatot az összesen induló harmincból a „vizes” feladatokkal. A felkészüléshez a helyszínt a Hagymatikum biztosította számukra, amikor csak tudtak bemehettek. Természetesen ez is hozzájárult sikerükhöz.

Az egyik gyakorló feladat. Nem könnyű együtt maradni.

A héten minden továbbjutó iskola megkapta a „szárazföldi” feladatok leírását, így gőzerővel gyakorolnak a most szombati budaörsi versenyre. A megoldáshoz szükséges eszközöket a szülők segítségével szerzik be, valamint az iskola karbantartója, Giba Lajos gyártja őket. A csapatkapitány Krucsó Ákos, aki a gyakorlás során irányítja a kicsiket és nagyokat, valamint összetartja őket. A tíz fő között két alsó és négy felső tagozatos diákot, és négy felnőttet találunk. Mellettük három cseretag is mindig ott van a felkészítő edzéseken. A felnőttek már a Marosmenti Mocorgók körében bizonyították rátermettségüket. A gyerekeknél pedig figyelembe vették, hogy minél sportosabbak és sokoldalúak legyenek. Kiválasztásukban a testnevelő tanárok Czirbus Gábor és Baloghné Toma Éva segítettek, akik aktívan részt vesznek a felkészítésben.

Hétvégén a makóiak színe a kék lesz, ez jellemzi majd a szurkolótábort is, akiknek vezére Szentpéteri Csilla művésznő, csak úgy mint a kecskeméti fordulóban. Minden csapat egy celeb tagot is kap, velük most Azurák Csaba fog versenyezni. A kálvinosok már azzal is beérnék, ha az első hat közé bejutnának, hiszen azok között már komoly nyeremények találnak gazdára. Ennyi gyakorlás mellett elvárásaikat nem is adhatják alább. A csapat magja már ősszel is együtt versenyzett, de az új tagokkal szintén pillanatok alatt összeszoktak.

Már bekötött szemmel is megy…

Az ügyességi feladatok mellett mozzarellás ételt kellett készíteni a csapatoknak, amelyben a mieink a legjobb tizenkettőben vannak jelenleg. A finomság elkészítője Bartháné Szabó Mónika tanítónő, aki Budaörsre is megcsinálja a nyerő fogást.

Erre is felkészülnek…

Meg erre is. A szerző felvételei