Makó

Idegenben lőtt góljaival elődöntős a Barcelona


Az első félidő lüktető játékot hozott, helyzetekkel mindkét oldalon, de meglepetésre a játékrész második felét inkább a francia csapat uralta és érezhető volt a katalánokon Messi hiánya. A Barcelona olyannyira nem találta önmagát, hogy az idei szezonban – minden mérkőzést beleszámítva – ezen az estén fordult elő először, hogy egy egész félidőben nem volt kaput eltaláló kísérlete a katalánoknak.

A folytatás még kedvezőtlenebbül indult a hazaiak számára, ugyanis Ibrahimovic passza után Pastore higgadtan helyezett Valdes kapujába, megszerezve a vezetést a PSG-nek! Tito Villanova a hazaiak mestere természetesen azonnal behozta a világ legjobbjának tartott Messit, aki egy csapásra megváltoztatta a mérkőzés hangulatát. Beállása után alig tíz percre volt szüksége a Barcának, hogy gólt szerezzen. David Villa nagyszerű érzékkel visszatett labdáját Pedro lőtte a kapuba, így ismét a hazaiak álltak továbbjutásra. A hátralevő időben egyik csapatnak sem volt már igazi gólszerzési lehetősége, így a Barcelona nagy nehézségekkel, de Párizsban szerzett góljainak köszönhetően zsinórban hatodszor is bejutott a BL-elődöntőjébe.

A másik mérkőzésen a Juventus megpróbálkozott a lehetetlennel – 2-0-s hátrány ellenére továbbjutni a bombaerős Bayern München ellen. A találkozó elején nem sokat volt a labda a középpontban, ellenben annál több kemény párharcot láthattak a nézők. Amikor egymás kapuja elé kerültek a csapatok, akkor egy-egy esetben a két sztárkapus védett bravúrral, vagy az utolsó passzokat rontották el a támadók – de nem ezek az esetek voltak gyakoriak.

A fordulást követően a Juvénak megvoltak a lehetősége, hogy faragjon hátrányából, de Pirlo megpattanó lövésénél Neuer a helyén volt, Quagliarella kísérlete pedig néhány centivel ment csak mellé. A Bayern gyorsan kapcsolt és Robben óriási kapufájával jelezték, hogy ők is a pályán vannak. A játékrész közepéhez érkezve aztán eldőlt a párharc. Mandzukicsról lemaradtak az olasz védők, ő pedig köszönte szépen és bebiztosította a német csapat továbbjutását. A Juventus a kapott góltól teljesen összezuhant, a Bayern még a hosszabbításban Pizarro révén még szerzett egyszer túljutott Buffonon, így kettős győzelemmel és a vártnál sokkal könnyebben ütötte ki az olasz bajnokot.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Barcelona-Paris Saint-Germain 1-1 (továbbjutott a Barcelona idegenben lőtt gólokkal)
G.: Pedro 70., ill. Pastore 51.,
Juventus-Bayern München 0-2 (továbbjutott a Bayern kettős győzelemmel)
G.: Mandzukic 64., Pizarro 90+1.,

Az elődöntők sorsolását pénteken tartják.

-vébé-