K. Pétert azután állították elő a vásárhelyi rendőrkapitányság munkatársai, hogy társával  április 9-én hajnalban a Barattyosi út melletti öntözőrendszerhez tartozó vezetékeket egy hosszabb szakaszon levágta, amivel több mint félmillió forintos kárt okozott. A tetthelyről még sikerült elmenekülniük, azonban néhány órával később, az érintett cég biztonsági szolgálatával együttműködve kattant a bilincs a kezükön.

A nyomozás kiderítette, hogy a 29 éves hódmezővásárhelyi férfinak további bűncselekményekhez is köze van. Társaival egy mártélyi üdülőbe is betörtek, ahonnan műszaki és használati cikkeket vittek el, de jártak egy Rárósi úti boltban is, ahonnan cigarettát tulajdonítottak el. Április 6-ára virradóra felforgattak egy Borz utcai családi házat, ahonnan végül kéziszerszámokat és egy nagymotort loptak el. A csapat biztosra ment, ugyanis a sértettekhez tippre érkeztek, vagy a célpontjaikat már jó előre kinézték maguknak.

A vásárhelyi nyomozók a házkutatások során több bűncselekményből származó tárgyat is lefoglaltak. A kihallgatásokat követően K. Pétert és 23 éves kalocsai társát, T. Nándort a vásárhelyi rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. További két társuk szabadlábon védekezhet. A további nyomozás feladata annak tisztázása, hogy a csapatnak van-e köze más betörésekhez is.

T. Nándor kezén is kattant a bilincs. (Fotó: CSMRFK)


MH-CSMRFK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest