Makó

Álrendőrt keresnek az igaziak


Az 50 év körüli férfi a szegedi Kígyó utcában adta ki magát rendőrnek, s aranyékszerek átadására szólította fel a sértettet. Azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben az az átadást megtagadja, úgy az utcán várakozó akciócsoport őrizetbe veszi, s gyermekeit állami gondozásba helyezteti. A sértett végül nem engedelmeskedett a felszólításnak.
A bűncselekmény elkövetőjének személyleírása: kb. 180-185 cm magas, normál testalkatú, kb. 50 év körüli férfi, aki bajuszt, szakállat nem visel. Őszes, rövid hajú, arca ovális. Fémkeretes szemüveget hordott ovális lencsével, ami nem a fülén volt, hanem furcsán a fejére rászorulva a füle fölött. Keze nagyon ápolatlan, bal kezének kis ujján kb. másfél cm hosszúságú volt a köröm.
Az elkövető ruházata a bűncselekmény elkövetése során: sötétszürke, vagy fekete 3/4-es ballon anyagú kabát felirat nélkül, alatta egy sárga színű láthatósági mellény. Középkék színű koptatott farmernadrág, sötét színű sportos felső.
Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya hivatalos megbízás vagy minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntettének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.
A bűncselekmény elkövetőjéről kettő fantomrajz készült: szemüveggel és anélkül.

A szemüveg nélküli fantomkép. (Grafika: CSMRFK)

A rendőrség kéri, hogy aki a képeken látható férfit felismeri, jelentkezzen személyesen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán (Szeged, Kossuth Lajos sgt. 22-24.) vagy hívja a rendőrség 107-es vagy 112-es segélyhívószámát.
MH-CSMRFK