Hírek

Kétgólos hokisiker Lengyelország ellen


Ezt követően két magyar emberelőny következett, aminek köszönhetően percekig kapujuk elé szegeztük a lengyeleket, de az egyenlítés már egyenlő létszámnál jött össze. Ladányi álompasszát Sofron pöccintette a vendégek kapujába.

A folytatásban kicsit leült a mérkőzés, majd a második harmadban kapott első emberelőnyünket Nagy Gergő kapáslövésével ki tudtuk használni és ekkor már a magyar válogatott volt előnyben! A harmad hajrájában kétszer is a lengyelek kerültek emberfórba, de a házigazda kőkemény védekezésével így sem tudtak mit kezdeni, pedig egy érvénytelen gólt is szereztek ebben a periódusban.

A záró húsz percben totális fölényben játszott a magyar válogatott, de a befejezések sokáig pontatlanok voltak, így nem sikerült az előnyt növelni. Az 52. percben aztán Kovács Csaba 3-1-re módosította az állást, de a lengyelek négy percen belül válaszoltak és több alkalommal az egyenlítésért támadhattak. Ez nem jött össze nekik, Vas János pedig egy üres kapus találattal eldöntötte a mérkőzést.

A magyar csapat kedden Japán ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését, majd vasárnap Nagy-Britannia ellen megkezdi VB-s szereplését.

Jégkorong, felkészülési mérkőzés:

Magyarország-Lengyelország 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
G.: Sofron, Nagy G., Kovács Cs., Vas J., ill. Galant, Dronia

-vébé-