Hírek

Fatolvajok Vásárhelyen és Felgyőn


Lakossági bejelentés alapján fogtak el egy fatolvajt a vásárhelyi rendőrkapitányság járőrei április 8-án délután.
A hódmezővásárhelyi Kutasi útról érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi kerékpárján élőfát és hajópadlót szállít. A helyszínre érkező rendőrök elszámoltatták a 62 éves vásárhelyi férfit. Kiderült, hogy a fákat egy közeli ingatlan udvarában vágta ki, majd biciklijével haza akarta vinni.
A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit, akit április 9-én – előéletére is figyelemmel – 20 nap elzárással sújtott a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság.
Elfogta és őrizetbe vette a Csongrádi Rendőrkapitányság azt a 22 éves felgyői fiatalembert, aki kötegelt fenyő fűrészárut lopott egy tömörkényi tanyáról.
A csongrádi rendőröket a tanya tulajdonosa értesítette arról, hogy mintegy 100 db kötegelt fenyő fűrészárut loptak el tőle. A nyomozók néhány órán belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével S. András felgyői fiatalember gyanúsítható megalapozottan, akit el is fogtak. A házkutatások során több fadarabot is lefoglaltak a rendőrök. Az ügyben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Csongrádi Rendőrkapitányság S. Andrást őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.
MH-CSMRFK