Makó

Lakóházat veszélyeztetett a belvíz Makón


A megyében közel 38 ezer hektárnyi területet borít belvíz, az önkormányzatok 9 településen összesen 104 fővel és 13 technikai eszközzel vesznek részt a védekezési munkában. Hat településen I. fokú (Balástya, Felgyő, Kiszombor, Pusztaszer, Kistelek, Csanytelek), míg három településen II. fokú (Mindszent, Újszentiván, Székkutas) védekezés van érvényben.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területének minden belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben. Egy belvízvédelmi szakaszon I. fokú, öt belvízvédelmi szakaszon II. fokú, és két belvízvédelmi szakaszon III. fokú a területi belvízvédelmi készültség. Az ATIVIZIG 378 fővel végzi a belvíz védekezési munkákat.

Az ATIVIZIG árvíz-védelmi tevékenysége keretében az Öcsöd-Kunszentmártoni térségében  III. fokú, a folyó alsóbb szakaszán  II. fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe. A Tisza folyó Csongrád – Sándorfalva településeket érintő szakaszán  továbbra is I. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben. Az a vízügyi igazgatóság működési területén 138 kilométeren I. fokú, 22 kilométeren II. fokú, 21 kilométeren III. fokú árvízvédelmi készültség érvényes. Az árvízvédekezésben résztvevők létszáma 117.
Katasztrófavédelem