Hírek

Mi legyen a makói városházából?


Korom András – Makó

Körülbelül évi 15 millió forintot takarít meg önmagán a makói polgármesteri hivatal – városházi számítások szerint – azzal, hogy március elején a városháza körülbelül 2000 négyzetméteres főépületéből átköltözött az Úri utcai szárnyépületbe. A főépület villanyszámlája ezentúl csak az időnkénti testületi ülések áramfogyasztásából adódik. Illetve az épület nagy részében már csak az állagmegóvásnak megfelelő temperáló fűtés működik.

A makói képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy nyilvános ötletpályázatot hírdet a városháza hasznosításra, de olyan feltételekkel, hogy az ötletadónak az épület egységes és komplex hasznosítására kell törekednie, a jelenlegi gazdasági helyzetben is kifizetődőnek, költséghatékonynak kell lennie, nem használható fel önkormányzati forrás a hasznosításhoz és a fenntartáshoz, az ötletnek illeszkednie kell a város hosszú távú fejlesztési elképzeléseihez (kiemelten a helyi turizmus előremozdításához), figyelembe kell venni az épület műemléki védettségét, az itt felhalmozott kulturális és szellemi örökséget, s fontos szempont, hogy az épület továbbra is nyitva maradjon valamilyen formában a makóiak előtt.

 

 

Városházi belső. Két szint, kétezer négyzetméter és 80 szoba várja új funkcióját. A szerző felvételei.

 

A város az ötleteket a hónap végéig várja mégpedig vagy a szárnyépület postaládájába, vagy a polgarmester@mako.hu email címre.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó pontos nevét, csoportok, közösségek esetén megnevezését, valamint elérhetőségét, továbbá a tervezett hasznosítás részleteit.

 

Kedves Olvasóink, keressük együtt mi is az egykori vármegyeházának készült épület új funkcióját! A Makó Híradó is várja az Önök ötleteit, igaz feltételek nélkül, azaz bármilyen új szerepet álmodhatnak Makó markáns, a város múltját idéző épület jövőjével kapcsolatban.

Elképzeléseiket a szerkesztoseg@makohirado.hu, vagy a facebook-os oldalunkra várjuk. A legjobbakat – de csak a javaslatokat – hamarosan közzétesszük.