Hírek

Sudden Idea: hirtelen jött ötlet teremtette a makói zenekart


Bojtor Boglárka – Makó
– Tavaly március 22-én egy koncerten voltunk a szegedi Club Noirban, ahol egy külföldi zenekar annyira megtetszett nekünk, hogy megbeszéltük, a következő héten vasárnap mi is próbálni fogunk. Ez a gondolat akkor nem tűnt túl komolynak, de a hétvégén mindenki megjelent – mondta Lázár Balázs. A zenekar ezért is kapta a Sudden Idea nevet.
Tagjai – akik már a Makón is közkedvelt, ám a közönségtől nemrégiben búcsúkoncerten elbúcsúzó Chasing Rainbowsban is közösen zenéltek – a következők: Lázár Balázs (ének, vokál), Nagy Gábor (szólógitár), Niedermayer Gábor (basszusgitár), Balogh Ádám (dob).

Sudden Idea. Élőben nyomják.

A fiúk lehetőség szerint megpróbálnak minden héten gyakorolni a Móricz Zsigmond utca egyik házában. Itt szerencsére szomszédjaikat sem zavarják, sőt talán azok még élvezik is játékukat. Egyik szomszédjuk ugyanis rocker, így ő minden alkalommal kaphat egy-egy koncertet a fiúktól, amit otthonában hallgathat meg. A Sudden Idea eddig összesen tizenkét számmal büszkélkedik, de már a következő is készülőben van. A zenét általában együtt írják és a szövegek csak angolul születnek meg. Érdekesség, hogy számaiknak nincs állandó címük, ezért azokat a fellépések előtt közösen adják meg.
A srácok elmondták, céljaik közé tartozik, hogy egyre többen megismerjék őket – akár külföldön is. Ezt az egészet nem a pénzért csinálják, csak át akarják adni a zene szeretetét az embereknek. Nemsokára megjelenik első kislemezük, amit az érdeklődők ingyenesen letölthetnek majd a Facebook oldalukról.  Addig is bárki élőben megnézheti őket szombat este itt Makón a Foci Büfében. Akik eddig nem ismerték őket, egy kis ízelítő a játékukból: