A fiatalkorúakból álló csoport a szegedi Kossuth Lajos sugárúton figyeltek fel egy párra. A csapat 14 éves lány tagja megragadta a nő haját és cigit követelt tőle. A sértett átadott 500 forintot, de a támadónak ez sem volt elég, ezer forintot követelt. Végül a társaság eddig ismeretlen tagja szedte le a lányt a nőről. Eközben a kompánia 15 és 17 éves fiú tagjai ismeretlen társukkal kihasználták a férfi ittas állapotát és elvették tőle a nála lévő néhány ezer forintot és az okmányait.
A Szegedi Rendőrkapitányság rablás és kifosztás bűntette miatt rendelt el nyomozást az ügyben. Időközben a Gyulai Rendőrkapitányság jelezte, hogy a helyi buszpályaudvarról előállították a 17 éves fiatalembert, ugyanis megtalálták nála a kifosztott férfi okmányait.
A szegedi nyomozók a délután és az este folyamán megtalálták és előállították a másik fiút és a lányt is. Előbbi ellen kifosztás, míg utóbbi ellen rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség mindkét fiatalkorút őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.
MH-CSMRFK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest