Bojtor Boglárka – Makó
– Az internet elterjedésével egyre kevesebben vesznek a kezükbe könyveket. Célunk, hogy ezt megváltoztassuk és a gyerekeket már kiskoruktól kezdve rászoktassuk az olvasásra – mondta Joó Zsoltné könyvtáros. – Ezért egyre sűrűbben próbálunk programokat szervezni a gyerekeknek, bölcsődés koruktól akár felsős iskolásokig.  Utóbbiak között van egy olvasó „mag”, akik akár kéthetente jönnek újabb könyvekért, holott egy könyv nálunk 5 hétre kikölcsönözhető.
Az olvasás népszerűsítése érdekében a könyvtárosok próbálják beszerezni a legújabb gyermekirodalom köteteit és különböző programokat szerveznek kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Éppen ezért csütörtökön kisiskolásokat vártak egy mese feldolgozására. A közös munkát mindenki nagyon élvezte. Sokan le is rajzolták a történetet, ami kikerült a könyvtár falára is.
Tegnap Tavaszi Zümmögő néven mondókás, játékos, dalos délelőttöt tartottak az ovisoknak. A foglalkozás egy kis reggeli tornával indult, majd a kicsik egy képzeletbeli utazáson vettek részt. Egy tavaszi rétre „kirándultak”, ahol rengeteg állatot láthattak. Együtt fejtettek meg találós kérdéseket és utánozták a kitalált állatok viselkedését. Mondókák és énekek segítettek nekik, hogy beleéljék magukat a helyzetbe. Az út végén medvepacsival búcsúztak el egymástól. Legtöbbjük maradt, hogy rajzoljon vagy szüleivel mesét olvasson ezen a borongós délelőttön.

A szerző felvételei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest