Hírek

Ünnepi razziára indul a NAV is


Az elmúlt évekhez hasonlóan az adóhivatal kiemelten ellenőrzi 2013-ban is a kereskedelmi és szolgáltató tevékenységet a húsvéti ünnepi időszakban.

Az ellenőrzések célja a húsvéti ünnephez kapcsolódóan megnövekedett áruforgalmat lebonyolító kereskedelmi és vendéglátó egységek fokozott vizsgálata. Az ellenőrzések jellemzően a nyugta-, számlaadási kötelesség betartásának vizsgálatára, a szabálytalan foglalkoztatás feltárására, valamint az áruk eredetének ellenőrzésére irányulnak. Az adóellenőrök az üzleteken kívül vásárokon és piacokon, éjszakai szórakozóhelyeken, esetenként társhatóságokkal együtt végeznek vizsgálatokat.

A húsvét előtti pár napban még fokozottabban ellenőrzi az adóhivatal a társhatóságokkal együtt a húsvéti ünnephez kötődő termékek értékesítését, foglalkoztatás jogszerűségét és az áruk eredetét.

Az ellenőrzések a húsvéti nagy bevásárlási időszakot követően is a szokásos ütemben folytatódnak. Az adóhatóság munkatársai az ellenőrzések során bárhol felbukkanhatnak. Így nem csak üzletekben lehet rájuk számítani, hanem vásárokon és közterületeken is.

KH