Hírek

Pokoli és angyali történetek a Hagymaházban


Bojtor Boglárka – Makó
– A plakátokról értesültünk az eseményről, sajnos az utolsó pillanatban vettük meg a jegyet, így már csak a lépcsőn tudjuk meghallgatni Tvrtkot, de megéri. Most látjuk először élőben, kíváncsiak vagyunk rá. Szeretjük a könyveit és mellette Weisz Fanni munkásságát is követni szoktunk – mondta Balla Klára.
Amint az este főszereplője a színpadra lépett, a közönség elcsendesült és a két órát síri csendben hallgatta végig. Tvrtko elmondta, hogy ez egy olyan este lesz, amit soha nem fognak elfelejteni. Célja az volt, hogy mindenkinek felhívja a figyelmét, mennyire szerencsések vagyunk, hogy ilyen életünk van amilyen. Nagyon sok országban ugyanis az embereknek nincs hol lehajtani a fejüket este, vagy nem tudják milyen egészségesen élni.

– Legyen egy álmunk, amiért érdemes felkelni! – mondta. Neki is volt egy, hogy hétköznapi hősöket mutasson meg a világnak és olyan országokba jusson el, ahová senki sem jár.

Tvrko szerint kell, hogy legyen egy álmunk.

Így jutott el Észak-Koreába, ahol eltörölték az időszámítást, de ide sorolhatjuk Türkmenisztánt és  Gambiát is. Az este folyamán a közönség egy filmet is megnézhetett Haitiről, ahová Weisz Fannival utaztak ki. Sokan el sem tudnák képzelni azt a nyomort, ha nem a saját szemükkel látták volna. Ennek ellenére mindenki boldogan távozott, mert a történetek hallatán belegondolt, hogy milyen szerencsés, amiért ilyen élete van.
Az este végén a rajongók közös képet készíthettek Tvrtkoval és dedikáltathattak vele, akár olyan könyveket is, amit a helyszínen vásároltak.

További képeink  a közönségről és az előadóról:

A szerző felvételei.