Hírek

Trükkös tolvaj lopta el a bácsi nyugdíját


A csongrádi Bethlen Gábor utcából hívták a rendőröket március 2-án az esti órákban. A 81 éves sértett elmondta az egyenruhásoknak, hogy nem sokkal korábban megjelent nála egy bukósisakos férfi, aki vizet kért tőle. Mivel azt mondta, hogy ismerik egymást, beengedte a lakásába. Az idős ember csak néhány másodpercre fordított hátat, de ez idő alatt alkalmi vendége kiemelte a kabátjából a pénztárcáját benne hatvanezer forinttal, majd elköszönt és elment. A sértett csak néhány órával később vette észre a lopást, amikor ki akart menni az udvarra.
A csongrádi nyomozók március 19-én elfogták F. Dezső 43 éves kunszentmártoni lakost, akiben az idős férfi felismerte az elkövetőt. A Csongrádi Rendőrkapitányság lopás bűntette miatt indított ellene büntetőeljárást, kihallgatása jelenleg is folyik.
A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében idegeneket ne engedjenek be az otthonukba, illetve ha valamiért mégis erre kényszerülnek, ne hagyják őket egyedül, ellenőrizetlenül.
MH-CSMRFK