Giró-Szász András elmondta azt is: ezen kívül a kormány felhívja a figyelmet arra, hogy az önkormányzatok bevonása szükséges az elhagyott, gondozatlan zártkertekkel kapcsolatos felmérés feladatainak megvalósításához.
Január 1-e óta kötelező a földhasználatra vonatkozó adatszolgáltatás, illetve bejelentés, amelynek célja egységes és követhető nyilvántartás létrehozása. A gördülékenyebb ügyintézés érdekében Csongrád megyében is időlegesen kibővítették egyes járási hivatalok ügyfélszolgálati nyitva tartását április 30-ig.

A hír kapcsán a Csongrád Megyei Kormányhivatal arra kéri az ügyfeleket, hogy földhasználati nyilvántartással kapcsolatos bejelentéssel – további intézkedésig – ne keressék fel a járási földhivatalokat. A kormány mai döntése alapján a földhasználati bejelentéssel, adatközléssel összefüggő eljárásokban könnyítés, módosítás várható.

A földtulajdonosok új jogszabályon alapuló bejelentési kötelezettségének teljesítésében a Csongrád Megyei Kormányhivatal eddig is partnerként, az ügyfelek érdekeinek messzemenő figyelembevételével járt el, és fog eljárni. Az új kormánydöntésig az ügyfelek türelmét és megértését kérik. A jogszabályi változásokról, teendőkről kellő időben tájékoztatják a nyilvánosságot.
MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest