Az esőt csütörtökön előbb a Dunántúlon, délutántól, estétől keleten is egyre inkább havazás váltja fel. Pénteken eleinte többfelé várható további havazás, majd nyugat felől csökken a csapadék valószínűsége. Szombaton inkább már csak keleten lehet kisebb havazás. Szombatra jelentősen mérséklődik a szél (jellemzően 55-60 km/h alá). Vasárnap reggel a szélvédett kevésbé felhős tájakon -10, -15 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Vasárnap napközben mindenütt olvadás, erőteljes felmelegedés kezdődik.
A csapadék, és a lehulló hó mennyisége meglehetősen bizonytalan. Péntek estig, szombat reggelig általában 5-25 cm hótakaró kialakulása valószínű. A viharos lökésekkel kísért szél csütörtökön főként a Dunántúlon, pénteken már másutt is egyre többfelé hófúvást okoz, helyenként magas hótorlaszok is lehetnek. A legerősebb széllökések csütörtökön és pénteken 50-100 km/h között valószínűek. Ezen belül a legerősebb 80 kilométernél is erősebb szél  a Dunántúlon és Duna-Tisza köze nyugati határán valószínű.
Várható minimum és maximum hőmérséklet: csütörtökön -1, +8 / Nyugaton: -1,  dél-keleten: +10, pénteken  0, -5 / -2, +2, szombat: -4, -10 / -1, +4, vasárnap: -4, -16 / 1, 7 Celsius fok lesz.
Makó térségére mára zivatart, holnapra havas esőt,míg március 15-re havazást prognosztizálnak. Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet csupán 0 fok lesz, igaz hajnalban sem lesz hidegebb minusz 3 foknál. Szombattól napközben ugyan melegszik az idő, de a hajnali fagyok erősebbek lesznek.

MH-OM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest