Makó

Nádastűzzel és hófúvással is birkóztak a makói tűzoltókBalogh Róbert tűzoltó őrnagy, parancsnok tekintette át a szervezeti átalakulást, a parancsnokság által végrehajtott feladatokat, valamint a jelentősebb eseményeket a tűzoltás, a polgári védelem, az iparbiztonság, valamint a hatósági szakterületek területéről.
A Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységei 44 százalékkal többször avatkoztak be, mint a 2011-es évben, és mint a megye többi területén, itt is jelentős számban fordultak elő vegetációs tüzek. Emlékezetes volt ezek között a nyár folyamán a város határában kigyulladt nádasnál történt beavatkozás, amelynél a kiemelt hármas riasztás során sikerült időben megfékezni a lángokat a Hódmezővásárhelyről és Szegedről érkező egységekkel, és így nem terjedt át a tűz a közeli lakóingatlanokra és ipari létesítményekre.

 A műszaki mentések során kiemelkedik a december 9-én leesett hó, és az azt követő hófúvás okozta helyzet, amely során helyt álltak a hagymaváros egységei, felszámolva az autópálya és a nagylaki határátkelő között kialakult közlekedési problémákat.
A parancsnokság két önkéntes tűzoltó egyesülettel, a földeákival és a marosleleivel ápol kapcsolatot, akik az év folyamán tizenegy alkalommal segítették a hivatásos tűzoltók munkáját a térségben

.A rendezvény elöljárójaként dr. Balázs Gábor tűzoltó alezredes, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elismerően szólt a parancsnokság elért eredményeiről.

MH-Katasztrófavédelem