Hírek

Lemondott Nagy Nándor, a Hagymatikum és a Kommunális Kft. igazgatója


 

Korom András – Makó

A hónap végéig ugyan még ellátja teendőit, de lemondott  posztjáról a makói önkormányzat egyik kulcsembere, Nagy Nándor. Távozásával a város nem csak a Makói Kommunális Kft., de a stratégiai jelentőségű Hagymatikum, azaz a Makovecz Imre által tervezett fürdő élére is új embert kereshet.

A Kommunális Kft-re az utóbbi hónapokban újabb és újabb feladatokat terhelt a város, pedig hagyományosan így is szerteágazó a száz százalékban városi tulajdonban lévő cég tevékenysége. Ez üzemelteti a központi konyhát, biztosítja a távhőszolgáltatást, működteti a gyepmesteri telepet, ellátja a Korona és Inkubátorház gondnoksági feladatait, elvégzi a takarítási és város üzemeltetési feladatokat, üzemelteti a Maros-parti strandot és a Maros Kalandparkot, valamint a szezonban a műjégpályát, s hozzá tartozik majd a lombkorona sétány is. Ráadásul nemrégiben megkapta feladatul a makói szökő- és díszkutak üzemeltetését, sőt a cég az, melynek az ENI székháza kiürítése után azt szálláshelyekké kellene átalakítani, majd működtetni.

Nagy Nándort mindezen feladatok irányítása mellett a helyi képviselő-testület Kovacsics Imre addigi fürdővezető helyére októberben nevezte ki a jelentős veszteséggel működő Hagymatikum, azaz a Makói Gyógyfürdő Kft. élére. Azzal a feladattal, hogy újragondolt marketingmunkával lényegesen több vendéget csábítsanak Makóra. Nagy Nándor feladata óriási, hiszen a Hagymatikum működését tavaly az év vége felé 132 millió forinttal, míg az idén összesen 176 millió forinttal támogatta a város. Kinevezésekor Buzás Péter polgármester olyan fiatal, dinamikus szakemberként jellemezte, aki az önkormányzati Kommunális Nonprofit Kft. élén már bizonyított.
A városházi létszámleépítés során február 1-től a Kommunális Kft. vett át 6 dolgozót addig végzett feladataikkal együtt, míg március 1-től szintén ide integrálták a napokban a bérpalotából a Hagymatikumba költöztetett Tourinform irodát is.
Többször is hívtuk Nagy Nándort, hogy megtudjuk mivel indokolta lemondását, s valóban a privát szférában óhajt-e dolgozni a jövőben. Ám nem sikerült beszélnünk vele.
A makói önkormányzat az üggyel kapcsolatban a következő hivatalos közleményt adta ki: “Személyes okokat megjelölve benyújtotta lemondását Nagy Nándor, a Makói Kommunális Nonprofit Kft. és a Makói Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója a Városházán. Az indokokat a városvezetés sajnálattal elfogadta, egyben megköszönte Nándornak a precíz, eredményes, végig a város érdekét szem előtt tartó tevékenységét mind a fürdő, mind a nonprofit kft. élén. A nagy munkabírású, dinamikus, tehetséges vezető mihamarabbi pótlása komoly feladat elé állítja Makó önkormányzatát. Nagy Nándor jelenleg felmondási idejét tölti, amely alatt teljes értékűen látja el eddigi feladatait, valamint segít a megfelelő utódok kiválasztásában is a városvezetésnek.”