Korom András-Makó

Tavaly már sikeresen működött a nagyéri mezőgazdasági munkaprogram, mely keretében összesen 12-en dolgozhattak napi nyolc órában. 12 ezer tő rózsát nemesítettek, de termeltek burgonyát, mely nagy részét a rászoruló helyi családok közt osztottak szét, illetve zellergumó, kordonos paradicsomot és cirkot termeltek – mondta Lőrincz Tibor, Nagyér polgármestere abból az alkalomból, hogy Budai Lászlóval, a makói munkaügyi központ vezetőjével aláírták az idei közszolgáltatási hatósági szerződést. Ennek köszönhetően az idén kettővel többen, összesen 14-en vehetnek részt ebben a programban.

Az ünnepélyes aláírást alkalmával Weszely Tamás, a Makói Járási Hivatal Vezetője elmondta, ezzel indul el a járásban az idei közfoglalkoztatás. Tavaly kiemelkedő eredményeket értek el közfoglalkoztatásban, a munkaügyi kirendeltség vonzáskörzetét jelentő 17 településen összesen 2400 főnek adtak munkát.

 

 

Budai László és Lőrincz Tibor látta el kézjegyével a dokumentumot. A szerző felvételei.

 

Budai László, a makói munkaügyi központ vezetője arról szól, hogy 2011 augusztusában minősítették minta kistérségnek a makói kistérséget, így nyílt lehetőségük a települési önkormányzatoknak, hogy közfoglalkoztatási mintaprogramokat indítsanak.

Tavaly 474 álláskereső foglalkoztatására kötöttek hatósági szerződést az idén összesen 836 fő foglalkoztatására lesz lehetőség a startminta programoknak köszönhetően, mely a tavalyihoz képest 76,37 százalék növekedést jelent, azaz majdnem megduplázódik.

A zömében mezőgazdasági munkát jelentő közmunkában résztvevőket OKJ-s tanfolyamokon szereznek általános növénytermesztő szakképzést. A többi település szerződéseinek elkészítése még folyik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest