Hírek

Nem tud aludni a gyerek – vidám videóval!


Makó Híradó

A kisbabák nagyon szeretik az állandó napirendet, hamar megszokják az etetés, a játék, a séta, a fürdés és az altatás menetrendjét. Ha ez valami miatt felborul, akkor jön a haddelhadd, a kicsi nyűgössé, nyugtalanná válik, gyakran sír vagy a nagyobbak ilyenkor alvás helyett “önmegvalósítanak”.

A teli pocakot csak a nagyon kisbabák szeretik, akik evés közben akár el is alszanak, Nagyobb korban azonban már nem tudnak tőle aludni – ahogy mi sem. A magas energiatartalmú ételek pedig nem lenyugtatják, hanem felpörgetik őket.

Az esti játék sem nyugtatja, hanem felizgatja, s így ébreszti a kicsiket, főleg, ha a játék csikizésbe csap át. Ne játszunk se hangosat, se mozgalmasat – ha magunk sem szeretnénk éjszaka fenn lenni, a gyerek miatt!

Lefektetés előtt legalább egy órával fürdessünk, mert a baba bizony gyakran nem megnyugszik, hanem felfrissül a meleg víztől, majd az azt követő öltöztetéstől.

Kerülendő a tévés esti mese is! Inkább olvassunk csekély izgalmat jelentő mesét. A nyugodt hang is sokat segít az alvásnál. Azaz ne a Piroska és a farkas, a Hamm bekaplak!, vagy a Forró vizet a kopaszra! típusú mesék hangozzanak el fektetéskor. És az sem használ, ha a gyereket a tévé villódzó fénye, hangja, vagy éppen a szülők ajtó csapkodása zavarja. Mert aludni ezek mellett senki, így ő sem tud nyugodtan aludni.