Hírek

Hétvégi csúcsforgalom a zöldhatáron


A sort március elsején a reggeli órákban 2 pakisztáni állampolgár nyitotta, akiket a stabil hőkamera kezelőjének jelzésére Röszke külterületén igazoltattak a járőrök. A férfiak sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, így idegenrendészeti eljárás indult velük szemben. Nem sokkal később 3 algériai állampolgár került rendőrkézre szintén Röszke térségében. A délután során még egy-egy szerbiai, mauritániai, eritreai, pakisztáni, afgán, iraki, indiai migránst is elfogtak az egyenruhások. Sötétedés után 2 szudáni, 2 szíriai és egy koszovói állampolgár akadt fenn az ellenőrzéseken.

A járőrök másodikán reggel az egyik mórahalmi benzinkútról állítottak elő azt a 2 afgán és 2 pakisztáni férfit, akik sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták.  A nap folyamán még négy algériai, három afgán, három tunéziai, két szíriai és egy-egy bangladesi, líbiai, valamint szerbiai állampolgár is rendőrkézre került Röszke térségében. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkáját a Készenléti Rendőrség munkatársai és a röszkei körzeti megbízott is segítette.

Valamelyest enyhült a migrációs nyomás harmadikán, amikor nem sokkal éjfél után a stabil hőkamera kezelője figyelt fel egy határsértőre. A koszovói férfit az egyenruhások Röszke külterületén fogták el. Az elfogott illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult.
MH-CSMRFK