Hírek

31 illegális bevándorló egy nap


A stabil hőkamera kezelője jelezte öt személy mozgását a terepen lévő kollégáknak Röszke külterületén. A rendőrök a Kisszéksósi úton vonták ellenőrzés alá a pakisztáni férfiakat, akiket okmányok hiányában előállítottak. Ügyükben az eljárást a Bevándorlási és Állampolársági Hivatal folytatja le.
A lakosság éber figyelmének köszönhetően nyolc koszovói állampolgárt fogtak el a rendőrök Mórahalom külterületén egy erdős területen.

Az esti órákban sem csökkent a határsértő „áradat”: a Csipaki úton három pakisztáni, majd ismét Röszke külterületén további három afgán állampolgár került rendőrkézre. Öt koszóvói, két elefántcsontparti és egy benini illegális migráns is „fennakadt a hálón” éjfél előtt nem sokkal.
Szerdára virradóra három pakisztáni férfit füleltek le a rendőrök egy mórahalmi benzinkúton lakossági bejelentés alapján, majd egy afgán férfit is előállítottak az egyenruhások, akit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársa vett észre, amint az M5-ös autópályán gyalogol. Valamennyi határsértővel szemben idegenrendészeti eljárás indult.
MH-CSMRFK