Makó

Nyerésre áll a rák ellen a makói Igaz Dominik


 

Korom András-Makó
– Jól esik, hogy segíteni szeretnének. Kerekes Éva, a futás egyik szervezője nem csak évfolyamtársam volt az általános iskolában, de édesanyját is ismertem. Éva látta Dominik írását az interneten a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány honlapján, s megkeresett, hogyan tudnának segíteni – mondta Igazné Bálint Mónika. Hozzátette: bár a daganatot a műtétek során nem sikerült teljesen eltávolítani, de az utolsó, nyári ellenőrzés eredménye szerint annak, ami maradt belőle, csökkent a mérete. Dominik szemmel láthatóan jól érzi magát, igaz a műtét után újra meg kellett tanulnia járni, és a bal oldala még mindig nehézkesen mozog. A napokban lezajlott újabb kontrollvizsgálat eredményei azt igazolják, a sikeresen küzd a betegséggel.
 

– Tavalyelőtt nyáron már rossz ízt éreztem a számban. Szeptemberben amikor egyszer véget ért az utolsó óra hánytam, s fájt a fejem. Amikor napköziben játszani mentünk már annyira hasogatott, hogy szóltam a tanár néninek aki értesítette édesanyámat. A műtét óta azonban nincs panaszom – foglalta össze a tüneteit és jelenlegi helyzetét Dominik, aki két gyógyszert, valamint gyógygombát szed, s számos természetgyógyászati kezelést kapott már.

 

 

Dominik édesanyjával.


Az átélt borzalmak teljesen megváltoztatták, míg korábban folyton bosszantott mindenkit és szófogadatlan volt, most vicces és vidám. Nincs nap, hogy ne nyilvánítaná ki szeretetét szülei és Noémi, a 2 éves húga iránt. És példás a magatartása.

– Betegsége miatt egy évet itthon volt. Tavaly egész nyáron arra vágyott, hogy visszamenjen a suliba. Nem láttuk értelmét, hogy magántanuló legyen, viszont nem tudta volna behozni rengeteg kiesett időt, ezért úgy gondoltuk, kezdje újra a hatodikat – tiszta lappal – mondta az édesanya.

 

 

Kedvenc komputeres játékával.

 

Dominik elárulta: szépen beilleszkedett a Kálvin Téri Református Iskola hatodikosai közé, három barátja is van az osztályban Gabi, Zsombi, Alex. Ők segítettek beállítania a Csodalámpa Alapítványtól kapott xboxát is.

– A matekot, az informatikát és a testnevelést szeretem a legjobban, igaz, hogy az utóbbiból felmentésem van – tette hozzá. – A természetismeretnek a könnyebb részeit szeretem. A legnehezebbnek az irodalmat meg az angolt tartom. Imádok úszni. Ha meggyógyulok, akkor pedig ismét akarok focizni – sorolta.

Dominik korában is járt víz alatti gyógyúszásra, most újabbakat írtak fel neki.

– Nagyon szeretek komputerezni, tévét nézni. Kedvencem a Barátok közt, és szívesen nézem a Nickelodeon és a Cartoon Network gyerekműsorait is – árulta el.

 

 

Dominik már alig várta, hogy újra iskolába járhasson. A szerző felvételei.