Hírek

Óvodai beiratkozás Makón – egy rakat papír kell hozzá


Kedden és szerdán reggel 8 és délután 4 óra között tartják az  óvodai beiratkozásokat a makói önkormányzati óvodákban. A beiratkozókat és szüleiket a Belvárosi Óvoda Kálvin tér 6. szám alatti épületében, illetve az Újvárosi Óvoda Petőfi parki tagintézményében várják kedden és szerdán reggel 8 és délután 4 óra között. A beíratáshoz el kell vinni a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, lakcímigazolványát, TAJ-kártyáját, az esetleges betegségét, speciális igényét igazoló szakvéleményt, orvosi igazolást.

Ha csak az egyik szülő tud elmenni, akkor a másik szülő hiteles, írásbeli nyilatkozatát is mellékelni kell arról, hogy az beleegyezik a gyermek beíratásába. Elvált, illetve élettársi viszonyban élő szülők esetén a szülői felügyelet jogát igazoló hivatalos dokumentumot, nem magyar állampolgár esetén a gyermek státuszát igazoló dokumentumot is vinni kell, s ebben az esetben azt is igazolni kell, hogy milyen jogcímen tartózkodik a gyermek Magyarország területén.

Szükség van arra a 3 hónapnál nem régebbi orvosi igazolásra, mely szerint a gyermek közösségbe mehet. Ha van, vinni kell a gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozatot, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő óvodába való felvételhez a szakértői és rehabilitációs bizottság javaslatát.

MH