Bojtor Boglárka – Makó
A piacon zöldséges standból találunk a legtöbbet, a vevők leginkább a makói hagymát és a görög narancsot keresik. Az árusok jó része a nagybani piacról szerzi be termékeit, de ott is a makói termesztőktől igyekeznek vásárolni. Kocsis Jánosné a zöldségeken kívül saját készítésű savanyúságot árul már 40 éve,  sok a visszajáró vásárlója. A vöröshagyma kilója a piacon 120-150 forint. Egyik zöldségesnél 2500 forintért akár epret is vásárolhatunk.

Egy kis hazai. Hagymából szép a kínálat.

A piac hátsó részen bazárosok árulnak. Egyikük, Nagy János elárulta, hogy a kényszer miatt választotta ezt a foglalkozást.  Áruit Magyarországról és Németországról szerzi be. Mint mondta a németek  a magasabb életszínvonal miatt olyan dolgokat is kidobnak, melyeket itthon még bárki hasznosíthat. Erre jó példa a 25 ezer forintért tartott plazma tévé. János a környékbeli vásárokra is rendszeresen jár.  Legolcsóbb termékeit 50 forintért kínálja.

Nagy János: ami a németeknek lom, annak nálunk még örülnek a vevők.

Aki legalább egyszer járt már a piacon biztosan hallhatta Tokár Gyula kiabálását, hiszen neki ez a reklámfogása. A pattogatott kukorica mellett nylon szatyrokat árul már 20 éve. Azt mondta, hogy régen akár egy családot is eltartott ebből, de ma már csak egy ember lakik jól belőle.

A sorok közt haladva megtalálhatjuk Herédi Mihályt, aki saját készítésű házi szappanját árulja. Ezek kifőzése körülbelül 3 órát vesz igénybe. Úgy véli, az emberek idővel egyre jobban visszatérnek majd ehhez a régi tisztítószerhez, ami sokkal jobb akármelyik mosószernél.  
Akik a délelőtti vásárlásban elfáradtak, és megéheztek, általában megállnak egy lángosra, hiszen a piacinak nincsen párja. Egy meleg tea vagy forralt bor mellett sokan beszélgetnek rég nem látott ismerőseikkel.

Használtcikkből is bő a választék.

Itt a szegényebbek is felruházkodnak. A szerző felvételei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest