Korom András-Makó
Igencsak komolyan gondolja a makói városvezetés és a helyi képviselő-testület, hogy növelje a Hagymaváros turisztikai vonzerejét, erősítse a helyi szolgáltató ipart, hogy új munkahely jöjjenek létre, s törekedjen arra, hogy a Maros-parti városban érkezők jól érezzék itt magukat és jó szájízzel távozzanak a városból, hogy aztán tovább terjesszék a település jó hírét. A Buzás Péter polgármester vezette képviselő-testület tavaly decemberben döntött arról, hogy a Hagymatikumhoz kapcsolódó helyi háttéripar, azaz a vendéglátás és turisztikai szolgáltatók számára megalapítja a Best of Makó, azaz a Makó legjobbja kitüntető címet, melyre pályázni lehet.


A Best of Makó védjegy – mely fő védnöke Karkas Mihály, a Givaudan helyi gyárának igazgatója – célja, hogy elismerésben és minőségvédelemben részesítse a legkiemelkedőbb színvonalú, megbízható minőséget garantáló helyi szolgáltatók munkáját, illetve, hogy kiváló, minőségileg kifogástalan termékeket, szolgáltatásokat garantálhasson a makóiak és a városba látogatók számára. A 12 centi átmérőjű egyoldalas üvegmatrica, azaz a Best of Makó a vendégek számára is igazolja, hogy az üzlet színvonalas, munkáját a város közössége is támogatja. A védjegy elnyerésére pályázhatnak a makói szálláshelyek, a vendéglátás, a szabadidős szolgáltatások, a kereskedelem és az egyéb szolgáltatások nyújtói. A pályázatok elbírálása során kiemelt szempontot jelent majd a vendég- és szolgáltatás-központú szemlélet, a vendégbarát magatartás, a szolgáltatás környezete, illetve az üzlet minősége, az előállított, illetve forgalmazott termékek, valamint a nyújtott szolgáltatások minősége. Ezekről a zsűri tagjai: Donát Roland kamarai elnök, Katona Ilona, a Tourinform területi képviselője (Gyula), Frank Sándor Wenes-díjas mester szakács, Szigetvári Viktor kommunikációs szakember, Tóth István, a vállalkozók szövetségének elnöke és Mucsi Lajos, az Ipartestület elnöke személyesen győződnek meg.


Pályázni a jövő héttől elérhető www.mako.hu/bestofmako weboldalon található kitöltött, aláírt és pecséttel ellátott adatlappal lehet. A pályázati adatlapok elektronikus formában a bestofmako@mako.hu email címre küldhetők el, vagy személyesen a makói polgármesteri hivatal titkárságán adhatók le legkésőbb idén április 5-ig. A díj odaítéléséről a zsűri tagjai egy hónapon belül döntenek. A Best of Makó díj nem örökre szól, azt évente újra kell pályázni..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest