Bojtor Boglárka – Makó
Kis-Jakabné Dr. Szedoglavits Jolán az idén 10 éve, hogy – kisebb-nagyobb megszakításokkal – edzőként dolgozik  Makón. Időközben három gyermeke született. Saját magán tapasztalta, hogy aki sportol terhesség és szülés előtt, utána sokkal könnyebben nyeri vissza az alakját, hiszen a testünk emlékszik rá, hogyan nézett ki, ez az úgynevezett izommemória.
– Az örömtorna gondolata azért fogalmazódott meg bennem, mert sokakat épp az blokkolja le, hogy azzal foglalkoznak, amit nem szeretnek saját magukon. Ezzel gátolják a kívánt eredmény elérését. A tornán ezeket a blokkokat oldjuk, mégpedig úgy, hogy örömteli hangulatban folyik az óra, és próbálom a vendégeimet megerősíteni abban, hogy ők így csodálatosak.
Joli elmondta: egy nőnek több szerepben kell helyt állnia éltében. Édesanyaként, feleségként, dolgozó nőként, és még ki tudja ki mit vállal magára. Ez rengeteg energiát emészt fel, és muszáj, hogy feltöltődjön. A mozgás pedig egy fantasztikus lehetőség erre. Joli mindig azt vallotta, hogy ha belül harmóniába vagyunk önmagunkkal, akkor kívül is minden rendben van.
Az órák célja, hogy mindenki jól érezze magát erre a kis időre, és feltöltődjön. A sikerélmény mellett növekszik a tornázók állóképessége, és nem utolsó sorban, egy kis odafigyeléssel rövid idő után látványos eredményt érnek el.
– Az örömtornán mindenki a “beépített súlyzóival” dolgozik – mondta Joli. – A gyakorlatokat nagyobb ismétlés számmal végezzük, mert legtöbb esetben a testtömeg csökkentés a cél.

Keményen megdolgoztatják a testüket. A szerző felételei.

Az órákon a teljes testet átmozgatják, amihez van, hogy különböző eszközöket hívnak segítségül. Néha előkerül a gumiszalag vagy a medicinlabda is. A torna 30 perc intenzív részből áll, ezeket a gyakorlatokat álló helyzetben végzik, utána 25 perc talaj következik, végül a nyújtás. A gyakorlatok nem koreografáltak, tehát könnyen követhetők bárki számára. Az edzések délután fél 6-tól kezdődnek. Néhányan csak alkalmanként járnak, de a legtöbben minden héten részt vesznek rajta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest