Makó

Fergeteges farsang a SZIGNUM-ban


Rózsa Virág-Makó

Tegnap, csütörtökön tartották a felsősök és gimisek farsangját a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnáziumban. Kispál Csaba köszöntötte a diákokat és a három tagú tanári zsűrit, Brzózka Mareket, Vajda Magdolnát és Kaáriné Cziprok Andreát, akiket hatalmas tapssal üdvözöltek a diákok és a szülők. A szervezők idén a sportok paródiáját választották a farsangi show témájának, így az osztályok egy 3-5 perces, humorban gazdag műsorral készültek a télköszöntőre. A feladatokkal sikeresen megbirkóztak, időnként szó szerint – szumósan.

 

Szumósok a színpadon, a nagy dobás előtt…

 

A jó hangulatot megalapozta az elsőként színpadra került, népszerű Gangnam style zenés feldolgozás. Majd az ötödikesek egy látványos, óriás jelmezben masíroztak be a tornaterembe. Piros színű kínai sárkányukat körülbelül ezer PET palackból állították össze. A munka során nemcsak a környezettudatosságra gondoltak, hanem a sárkány tűzére is. Igazi láng csapott ki a több méteres meseállat szájából.

 

Még tüzet is fújt a PET-palack sárkány.

 

A hetedikesek a “Szállj el kismadár” dallal sorakoztak fel a színpadon, de nem éppen egy kismadárhoz illő sportágat mutattak be: a szumót. Poénos előadásukban szó szerint lerepültek a színpadról és landoltak az előre kikészített matracokon, miközben legnagyobb szumósuk sorra legyőzte a többieket. Kivéve egyet, a legkisebb “madárkát,” aki némi cselt bevetve megnyerte a versenyt.

A legkisebbeket is bevonták a 11. osztályosok a métázásba. A labda többször is berepült a tornaterem túlsó végében ülő gyerekközönség közé. A produkció nagy csavarja a szamuráj volt, aki ütő helyett, karddal próbálkozott a labda elütésével.

A farsangi mulatság elől nem menekülhetett meg a foci sem. A “Varázskrumpli” edzője több vicces technikát mutatott be a felsorakozott csapat tagjainak, továbbá megismertette velük a játék egyik legfontosabb kellékét a labdát. – Ez a labda. Ezt kell elrúgni, nem egymást! – hangzott az edző fejtágító tanácsa.

Tanárok, szokatlan szerepben.

 

A közel másfél órás műsort farsangi fánkevéssel fejezték be a résztvevők, majd jöhetett az eredményhirdetés és a vetélkedő is.

 

És a képgaléria:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

A szerző felvételei.