Rendszámfelismerő készülék alkalmazásával tartott fokozott ellenőrzést a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrsének, a Tarján-városi Rendőrőrsének, és a Közlekedési Osztályának kijelölt állománya az ORFK Bűnügyi Főigazgatóságának autóvadász csapata, a Kecskeméti Hírős Polgárőrség Egyesület, a Makkosházi Polgárőrség, valamit a Bajai Polgárőr Egyesület autóvadász csapata együttműködésével január 25-én Szegeden.
A Szegedi Autóvadászat elnevezésű kiemelt közlekedési és közbiztonsági fokozott ellenőrzés célja a lopott, vagy egyéb bűncselekmény miatt körözött gépjárművek, körözés alatt álló személyek, műszaki érvényesség nélkül közlekedő, valamint a forgalomból kivont gépjárművek kiszűrése volt a rendszámfelismerő rendszer (Sigmoid ZsaruCar) segítségével.
A „vadászok” az akció eredményeként összesen 15 ezer 255 gépjárművet ellenőriztek. A ZsaruCar rendszer 19 forgalomból kitiltott autót jelezett, további 8 jármű műszaki érvényesség nélkül közlekedett, valamint olyan autót is kiszűrtek, amelynek jármű önkényes elvétele miatt körözését, lefoglalását rendelték el. Két olyan sofőrt is ellenőriztek az egyenruhások, akik nem rendelkeztek érvényes vezető engedéllyel, sőt egyiküket a bíróság már jogerősen eltiltotta a járművezetéstől.
MH-CSMRFK
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest