Bojtor Boglárka – Makó
– A koktélruha tíz-tizenötezer forint, akik táncolnak,  a menyasszonyi ruhát harmincezer forint körül bérlik, ezekhez más-más cipő kell. Vannak osztályok, akik rendeltek külön kosztümöt, de mi csak matrózblúzban vonulunk fel – sorolta a költségeket a Keribe járó Nagy Alexandra.
– A menyasszonyi ruhák áraiban nagy különbséget vehetünk észre. A legolcsóbb körülbelül tizenötezer forint, a felső határ a fiatal lányoknál általában harmincezer forint felett van. Ki-ki mennyit szán rá, próbálunk a kérésekhez igazodni. A legtöbb makói középiskolás lány ide jön, van aki már konkrét elképzeléssel.  Az ekrü ruhákból nem igazán választanak, inkább a hófehér, fodrosokat szeretik. Az üzletben kiegészítőket is árulunk, de báli ruhák is kölcsönözhetők tizenötezer forintért – mondták a Madonna Menyasszonyi Ruhaszalon tulajdonosai.

A hófehér, fodros ruhák a népszerűek.

– Az öltönyöket Budapestről rendeltük, mellénnyel, ami huszonháromezer forint volt. Ehhez húszezerért vettem egy pár cipőt, ami szerencsére egész estére megfelel. Egyszerűbb mint a lányoknak, egy más színű ing elég a műsor utáni bulihoz. Gombavató előtt én is bevállalok egy kozmetikust, majd fodrászhoz is megyek – mondta Opre Dániel, a József Attila gimi tanulója. – A vacsorás jegyek darabja háromezer-ötszáz forint, a sétálós jegyek pedig ezerhétszázba kerülnek. Ezeken a kiadásokon kívül még édesanyámnak és testvéremnek is új ruhát veszünk, ami megint nem olcsó.

Nyakkendőkötés bál előtt. A fiúk ruhájára is tízezreket lehet költeni. A szerző felvételei.

– A fiúknak elég egy egyszerű hajvágás, de a lányok már sokszor december közepén bejelentkeznek, mivel a báli napokon reggel héttől folyamatosan dolgozom és már nincs is időpontom. A hosszú hajúak általában vasalást vagy loknikat kérnek. Most az egyszerű formákat kedvelik, ami körülbelül másfél óra alatt készen van. Néha előfordul egy-két díszes hajtű, de már a virág is ritkán kerül a hajakba. A rövid frizurákat egy-egy díszcsattal vagy újfajta szárítással is fel lehet dobni – tudtuk meg Tóth Szilvia fodrásztól.
A lányoknak ilyenkor egy kicsit nehezebb a helyzetük, mert általában a báli ruhájukhoz illő műkörmöt és ezekhez passzoló sminket csináltatnak. A kettő együtt megint több, mint tízezer forintba kerül. Sok szülő kérdezi ilyenkor magától, hogy mi lesz velük, ha lányuk férjhez megy, vagy fiuk megházasodik?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest