Hírek

Megölte az anyját


„Anyánk öngyilkos lett, hívd a mentőket!” – ezzel hívta fel testvérét a 20 éves gyanúsított január tegnap este Hódmezővásárhelyen, miután megölte édesanyját az Ábrai Károly utcai családi házukban. A helyszínre érkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság rendőreinek is azt adta elő, hogy holtan találta anyját, aki aznap délután öngyilkossággal fenyegetőzött. A körülmények alapján a vásárhelyi rendőrök nem hittek neki és visszatartották a főkapitányság rendőrorvosának és a szemlebizottságának megérkezéséig. A helyszíni szemle végül igazolta is, hogy emberölés történt, ezért a fiatalembert előállították.
Kihallgatása során beismerte a nyomozóknak, hogy megromlott a kapcsolata az anyjával, ráadásul vasárnap össze is vesztek. Amikor este hazament, édesanyja nem akarta, hogy otthon aludjon, ezért megfojtotta az asszonyt, majd egy késsel elvágta a torkát.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntette megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.
Makó Híradó-CSMRFK