Hírek

Nyom nélkül tűnt el a makói nővér


Korom András-Makó
A családtagok számára is rejtély, hogy hová tűnt a makói Görbéné Szabó Andrea, akit eltűnése miatt keres a rendőrség.
A Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház sürgősségi betegellátó osztályának 42 esztendős nővére még csütörtökön este 7 és negyed 8 között azt mondta odahaza, hogy átmegy a nagymamához.
– Este 8 körül értem haza, s akkor kezdtem el keresni. Hamar kiderült, hogy a közelben lakó nagymamához nem érkezett meg. Keresni kezdtük, de hiába sehol sem találtuk és azóta sem tudunk róla semmit – mondta hírportálunknak Görbe János, az asszony férje.
Andrea, szokásával ellentétben gyalog indult útnak, s nem vitt magával semmit, se táskát, se személyes tárgyakat, se iratokat, se telefont, se pénzt, se kulcsot. Az alacsony termetű, körülbelül 160 centméter magas, 55-60 kiló testsúlyú asszony haja festett vörös, a szeme barna, a bőre kreol árnyalatú.
– Amikor bejelentettük az eltűnését, a rendőrkollégák azonnal nagy erővel kezdték keresni, helikopterrel, autóval és gyalogosan is átfésülték a várost. A polgárőrök, sőt lovasok is részt vettek a kutatásban, éjszaka majd nappal is keresték – eddig mindhiába. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbál. Mi is az összes rokont végigkérdeztük, még a vidékieket is, de a felségemről senki sem tudott – mondta Andrea férje. Görbe János hozzátette: felesége előzőleg semmilyen jelét nem adta annak, hogy ideges vagy feszült lenne valamiért, illetve nem is veszekedett senkivel sem a családban, és nem viselkedett a megszokotthoz képest eltérően. Nem lehetett oka arra, hogy ilyenek miatt hagyja el a családját. Ráadásul ezt megelőzően sosem tett ilyet.
– Rosszul alszunk azóta is, hogy nincs itt, s nem tudjuk, mi lehet vele – mondta a férj.
Andreát – aki távozásakor sötét nadrágot, combközépig érő élénkpiros, derekánál nagybetűs feliratú tollkabátot és egy szürke-fehér Nike cipőt viselt – férjén kívül a lánya, fia és unokája várja haza.
A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Görbéné Szabó Andrea tartózkodási helyéről bármilyen információval rendelkezik, vagy csütörtök este óta bárhol is látta az asszonyt, hívja a Makói Rendőrkapitányságot a 107-es vagy a 112-es segélyhívószámon.