Makó

Különdíjas a makói “madármentő” kisdiák


 

Bojtor Boglárka  – Makó
Zsóka, a makói Kálvin Téri Református Általános Iskola hatodikos diákja két éve kezdte a rajzszakkört, főleg családja és osztálytársai biztatására. Felkészítő tanára Kathi Tünde Hajnalka ennek csak örülni tudott. A kislány korához képest gyönyörű műveket készít. A Madármentés- Lélekmentés című pályázaton kívül pedig Karácsonyi rajz- és mesepályázaton is indult. Ez utóbbin saját fogalmazását kellett illusztrálnia, melynek címe: Életem legszebb hétperces karácsonya. Ez egy romantikus történet, a rajzot tűfilccel készítette hozzá.

Zsóka egyik készülő alkotásával.

– Legjobban a fekete-fehér tűfilces képeket szeretem csinálni. Kedvenceim a fák és az állatok. Tavaly első helyezést értem el, egy az erdővel kapcsolatos rajzversenyen.  A beküldött alkotáson egy táncoló manó szerepelt, mely testrészei a különféle növényekből, illetve terméseiből. Az eredményhirdetést Szarvason tartották, ahol az összes rajzszakkörös társam is részt vett – mondta az ifjú tehetség.
A Magán Zeneiskola rajzszakkörének munkájában, ahová Zsóka jár, körülbelül hatvan diák vesz részt, Zsóka is nagyon szereti ezt a délutáni elfoglaltságot. Azért néha előfordul, hogy kimegy a fejéből és elfelejt rá elmenni. Tünde néni ezt is mindig megbocsájtja. Előző tanára, Jámborné Balog Tünde volt, akitől szintén sokat tanultak a gyerekek.

Felkészítő tanárával Kathi Tünde Hajnalkával. A szerző felvételei.

A mostani pályázat célja az volt, hogy a diákok elgondolkodjanak, milyen is lenne a világ madarak nélkül. Mit jelentenek számukra ezek az állatok. Zsóka beküldött alkotása 2-3 óra alatt készült el. Segítséget pedig csak szóban kapott tanárnőjétől. A kislány szerint sok ötletes dolog volt benne, ezért nyerhetett vele különdíjat.  Nagyon szerethet rajzolni, hiszen kedden is hajnali ötkor kelt, hogy befejezhesse egyik alkotását. Mindemellett jó tanuló, informatika szakkörön is részt vesz, és női foci edzésekre is jár legjobb barátnőjével.

Ízelítő a hatodikos Zsóka rajzaiból: