Hírek

Ártérben bujkáltak a törökök


Szerda éjszaka egy albán állampolgárt fogtak el az egyenruhások egy tanya közelében. Az okmányokkal nem rendelkező férfiről az ellenőrzés során kiderült, hogy nem először lépte át illegálisan a határt, ezért a vele szemben fennálló beutazási és tartózkodási tilalom megszegése miatt büntetőeljárás indult ellene.
Kevéssel éjfél után öt személy mozgását észlelte a stabil hőkamera kezelője Röszke külterületén a Kurucz út mentén. A két afgán férfi mellett egy marokkói és két afgán nő igyekezett minél gyorsabban elhagyni a határszakaszt. Nem jártak sikerrel, ugyanis az egyenruhások elfogták őket és okmányok hiányában idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Csütörtökön este a Népház közelében hat afgán férfi és koszovói nő társuk, majd a Széksósi és az Oláh út találkozásánál négy afgán férfi került rendőrkézre.
Mórahalom külterületén három koszovói állampolgárt vontak ellenőrzés alá a rendőrök, akik sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. Ezen probléma miatt indult idegenrendészeti eljárás az ellen a két török férfi ellen is, akik Szeged külterületén a Tisza folyó árterében próbáltak meg elbújni a rendőrök elől.
Makó Híradó-CSMRFK