Hírek

Nevelt gyermekeit kínozta a makói férfi


A korábban többször büntetett, jelenleg negyvenéves férfi 2010 nyarától élettársával közösen nevelte az asszony három gyermekét, és a nő alkalmi munkákból kapott jövedelméből meg segélyekből éltek.
A vádlott rendszeresen megpofozta, üvegszálas pálcával ütlegelte az akkor hat-, kilenc- és tizenhárom éves gyerekeket, akiket gyakorta obszcén szavakkal szidalmazott. Lelki terror alatt tartotta, egymás előtt megszégyenítette, emberi méltóságukban megalázta őket, és az anyjukat is többször bántalmazta.
Előfordult, hogy a kisebb lányt összekötözött kezénél fogva fél órára fellógatta, és magára hagyta. Nővérét is rendszeresen bántalmazta, többször megfenyegette, hogy ha nem tanul rendesen, szexuális kapcsolatot létesít vele, egyszer meg arra kényszerítette, hogy vetkőzzön meztelenre, és úgy pofozta föl. Tavaly február 21-én pedig a 110 kilós, 173 centi magas férfi három percen át bokszolta a kisfiú vállát és hasát, majd hátrakötözte a kezét, és úgy folytatta a bántalmazását.
A gyerek kórházba került, a vádlottat másnap őrizetbe vették a rendőrök. A szakértő szerint a bántalmazása során a kisfiú akár életveszélyes sérüléseket is szenvedhetett volna.
Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit.
A vádlott a tárgyaláson részben elismerte bűnösségét, azt állította azonban, hogy nevelési, fegyelmezési szándékkal pofozta meg néha a gyerekeket.
A per a gyerekek édesanyjának meghallgatásával folytatódott. Kiss Dániel bíró zárt tárgyalást rendelt el.

MH-MTI