Hírek

Templomfelújítási pályázatok – február tizenötödike a határidő


Az igénylők kétféle támogatási lehetőség közül választhatnak. Az egyik célja az egyházak közösségi célú programjainak és beruházásainak elősegítése, ez esetben egyházi közösségek hitéleti, kulturális, oktatási, közösségépítő és felzárkóztató tevékenységével szorosan összefüggő helyiségek felújítására vagy kialakítására nyújthatnak be kérelmet. Támogatásban részesíthetők azon egyházi ingatlan-felújítások, melyekben a helyi közösség hitéleti tevékenysége, valamint kulturális közösségépítő események valósulnak meg. Támogatható a külhoni magyarság megmaradását szolgáló egyházi közösségek tevékenysége hitéleti, kulturális, oktatási és közösségépítő programjait szolgáló helyiségek felújítása vagy kialakítása.
A másik támogatás célja az egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása, ezzel elősegítve az egyházi hitéleti vagy közfeladatot ellátó, műemlék ingatlanok védelmét, felújítását, bővítését, valamint egyéb szükséges egyházi felújítási, építési beruházásokat. A támogatás fedezetet nyújt továbbá a magyar nemzeti kulturális örökség részét képező Kárpát-medencei egyházi műemlékek és a külhoni magyar ajkú egyházi szervezetek nemzetmegtartó szerepének növelését célzó egyéb beruházások, felújítások támogatására.
A támogatás igényléséhez hazai igénylők esetében szükséges a felettes egyházi szerv ajánlása.
Bővebb információ a Kormány honlapján illetve a https://www.emet.gov.hu internetes felületen található. A támogatási kérelem elektronikus feltöltésének határideje 2013. február 15. A Támogató – Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága – a beadási határidőt követő 60 napon belül hozza meg döntését.
A pénzügyi lebonyolítást, a szerződéskötést és az elszámoltatást az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) végzi.
Makó Híradó információ